WERELDPRIMEUR – Hemp: de meest duurzame stoel ooit! volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar.

VepaDrentea lanceert als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat nog niet eerder mogelijk was.

Het unieke biomateriaal is ontwikkeld door Plantics en wereldwijd gepatenteerd. Om van het biomateriaal een hoogwaardige stoelkuip te maken is door Plantics en VepaDrentea twee jaar intensief samengewerkt. De nieuwe collectie, genaamd Hemp, wordt geheel in Nederland geproduceerd en bestaat uit stoelen en barkrukken met diverse onderstellen van PEFC-gecertificeerd hout of recyclebaar staal. Met de productie wordt meer CO2 opgenomen dan uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te scheiden zijn en materialen eindeloos herbruikbaar.

Onze ambitie om in de toekomst alleen nog maar duurzame circulaire meubels te maken is al meerdere malen uitgesproken en een 100% biologische stoel past hier perfect bij. Met het mooie, natuurlijke materiaal hennep en de biohars bleek dit mogelijk. Met de Hemp Fine en Hemp High als resultaat.

Meer weten over de hemp collectie, info@kantorice of 079-8893216

Wilt u meer weten? Bel ons of …