Hoeveel tijd van van uw werkweek brengt u zittend door? Een groot deel waarschijnlijk. Investeer daarom in een goede bureaustoel. Een degelijke en juist ingestelde stoel voorkomt veel vervelende rug- en nekklachten, bij uzelf én uw medewerkers.

Wat is een goede bureaustoel? De overheid heeft normen vastgesteld voor werkplekken. U bent als werkgever verplicht om te zorgen voor passend en goed ingesteld kantoormeubilair. Een goede bureaustoel is daar onderdeel van, maar dan moet u wel weten waar die aan moet voldoen.

Een goede bureaustoel houdt rekening met persoonlijke kenmerken als lengte en gewicht. Een stoel op maat dus. Gelukkig kunt u de meeste bureaustoelen zelf instellen, op basis van die eigenschappen.

Stoel volgens de norm! Een bureaustoel die aan de NEN-norm voldoet, is in ieder geval in te stellen. Hij voldoet dan aan bepaalde afmetingen, waardoor hij geschikt is voor de meeste mensen. U herkent goedgekeurde stoelen aan het NEN-nummer (NEN-EN 1335).

De vijf basisvoorwaarden om optimaal te kunnen zitten zijn: 1. juiste zithoogte, 2. juiste zithoek, 3. juiste zitdiepte, 4. juiste armleggerhoogte en breedte en teslotte 5. juiste lendenondersteuning.