Waarom moeten printers beveiligd worden?

De moderne multifunctionele printer print niet alleen. Hij scant ook en verstuurt en bewaart potentieel gevoelige informatie. Innovaties op netwerkprintergebied helpen u bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen. Tegelijkertijd maken ze uw printerpark kwetsbaar voor aanvallen. Uw printers die op het netwerk zijn aangesloten, verdienen dezelfde beveiliging als uw pc’s en andere netwerk-endpoints.

De HP Secure Print Analysis-tool laat zien welke printerbeveiligingsopties beschikbaar zijn. Nadat u de vragenlijst hebt ingevuld, heeft u een overzicht van uw fundamentele printerbeveiliging en de geavanceerde beveiligingsopties die geïmplementeerd zijn om het beleid van uw bedrijf te ondersteunen.

Een niet-beveiligde printer maakt uw hele bedrijf onveilig. HP Secure Managed Print Services helpt u uw apparatuur te beveiligen met de krachtigste printbeveiliging in de industrie.

Focusgebieden voor beveiliging:

  • Apparaat: Op printers en imagingapparaten worden gebruikersgegevens en andere gevoelige informatie, zoals printtaken, opgeslagen. Als deze niet versleuteld zijn of niet regelmatig worden gewist, zijn ze toegankelijk voor onbevoegden.
  • Netwerkgegevens: Multifunctionele printers zijn onderdeel van uw bedrijfsnetwerk. Net zoals computers kunnen ze worden gehacked en vormen ze een toegangspunt waar malware en virussen kunnen binnendringen.
  • Toegangscontrole en verificatie: Als er geen pull-printingbeleid is ingesteld, kunnen gevoelige documenten door elke gebruiker worden opgehaald. Iedereen die toegang heeft tot de printerinstellingen kan rechten misbruiken wanneer die niet voorbehouden zijn aan de beheerders.
  • Bewaking en beheer: Indien er geen centrale printercontrole is, is het de taak van IT om beveiligingsprotocollen voor printers in te stellen en te handhaven: een tijdrovend proces, dat vaak inefficiënt en onvolledig wordt uitgevoerd.
  • Document: De uitvoerlade van de printer is een van de plekken waar gevoelige informatie gemakkelijk in de verkeerde handen kan vallen. Als de invoerlade niet afsluitbaar is, verhoogt dat het risico op diefstal van speciaal papier, zoals chequepapier.

Welke maatregelen heeft uw bedrijf genomen om printers te beveiligen? Doe nu de HP Secure Print analyse.

Wilt u meer weten over de HP Secure Managed Print Services en welke HP configuraties tot de veiligste in de wereld behoren? Neem contact op met uw HP specialist.